Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hvad skal jeg spise efter løbetræning?

Er det godt at spise efter løbetræning og hvad skal jeg spise?

Efter løbetræning er det vigtigt at få nogle kulhydrater og din krop har generelt godt af kulhydrater, proteiner og sundt fedt når du træner.

Et godt måltid, efter løbetræning, er havregryn med rosiner og mælk.

ANNONCE

Hvis du skal løbe 5 til 10 kilometer behøver du ikke tænke hvad du spiser - udover, at det at leve sundt er vigtigt generelt.

Hvis du efter en løbetur er lidt svimmel eller føler dig meget lav på energi, kan fx en banan eller en skål havregryn være godt, men det du mest har brug for efter løb er vand.

Hvis det er meget varmt bliver behovet endnu større for vand og hvis du har problemer med hovedpine efter træning, så er det en god ide at komme elektrolytter i dit drikkevand.

Spis sundt

Du bliver hvad du spiser og selvom det naturligvis ikke skal forstås bogstavligt, så bliver du en bedre løber af at spise sundt.

Det er ikke energibarer, pulvertilskud eller andre unaturlige ting du har brug for, men derimod varieret kost med kulhydrater, proteiner og fedt.

Her er det dog også vigtigt at huske på at kulhydrat, protein og fedt alle har en godt og en dårlig variant.

ANNONCE

Kulhydrater

De dårlige kulhydrater er fx sukker og de gode er fx dem fra grøntsager. Generelt ved vi godt hvilke kylhydrater der er de gode, for det er dem vi alle har lært om i kostpyramiden.

I forhold til vægttab er det dog værd at overveje at skære kraftigt ned på kulhydrater og fx kigge på LCHF eller Keto.

Hvis du i forhold til meget krævende træning har behov for ekstra kulhydrat, kan det sagtens indtages som kosttilskud, hvorimod protein helst skal indtages som kost.

Proteiner

Proteiner er i de fleste tilfælde ok, så længe de kommer fra almindelig kost og altså ikke kosttilskud. De to ting du primært skal være opmærsom på i forhold til protein er:

Fedt

Med fedt er det ligesom med kulhydrater, vi ved godt hvad vi skal holde os fra fx fast food og chips.

Når det er sagt, så bør 25-40 procent af dit energiindtag komme fra fedt, men altså det rigtige fedt.

Gode kilder til sundt fedt er fx:

Relaterede spørgsmål og svar