Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hvad skal jeg drikke efter løbetræning?

Hvad er godt at drikke når man har løbetrænet? Er energidrik fx godt?

Efter almindelig løbetræning, op til 10 km, har din krop behov for vand.

Er det meget varmt, kan det være en god ide, at komme lidt salt i vandet og hvis du føler dig meget træt kan kakaomælk være godt.

ANNONCE

Drop energidrikken

Efter en almindelig løbetur skal du sørge for at få drukket noget vand, men energidrikke er primært en kilde til øget energi og derved risikerer du at indtage flere kalorier end du forbrænder.

Det er vigtigt at huske på, at specielt løbetræning stort set kun kræver ordentlige løbesko og at det meste andet kun er skabt for at du skal bruge penge på løbeudstyr.

Jeg vil anbefale dig, at læse om det udstyr jeg har brug for til at løbe udendørs hele året

Hvis du er svimmel eller mangler energi efter en løbetur skal du heller spise en banan eller en portion havregryn med mælk og hvis du har problemer med hovedpine efter træning kan du med fordel tilføje elektrolytter til dit drikkevand

ANNONCE

Vand til lange løbeture

Hvis du skal løbe langt vil det være en god ide at have vand med på turen og her vil det være muligt at tilføje kulhydrat og/eller elektrolytter - men som udgangspunkt er det vand du har brug for.

Generelt vil det være godt at drikke vand inden du skal ud at løbe - fx 20-30 min før, under turen - hvis det er MEGET varmt eller en lang tur og igen drikke vand efter løbeturen.

Relaterede spørgsmål og svar