Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hovedpine efter træning

Når jeg har trænet hårdt, specielt om sommeren - i høj varme, får jeg ofte hovedpine og kraftig ubehag.

For mig kommer det typisk en time efter løbeture på minimum 10 km og det er selvom jeg har fokus på at få drukket rigeligt med væske.

Jeg drikker generelt meget vand og efter en grundig research viser det sig, at det er en del af forklaringen på at jeg får hovedpine efter løbetræning.

ANNONCE

Når man løbetræner og specielt ved høje temperaturer, så mister man en del salte, mineraler og væske når man sveder og når træningen så er overstået vil man typisk drikke væske igen, hvilket vil sænke niveauet af salte og mineraler yderligere.

For mig har en helt simpel løsning været at tage et tilskud af salte og mineraler - også kaldet elektrolytter ind løbeture på meget varme dage.

Elektrolytter

Elektrolytter er mineraler som: Elektrolytter hjælper med at binde væske i kroppen og ved mangel på elektrolytter vil en stor del af den væske du indtager bare løbe igennem systemet.

Derfor bliver du nemmere dehydreret, hvis du mangler elektrolytter også selvom du drikker væske.

Hvor ofte det er nødvendigt med et tilskud elektrolytter er jo, naturligvis, op til hvor varm en sommer vi har, men typisk tager jeg tilskuddet hvis temperaturen er over 25 grader og solen skinner.

ANNONCE

Jeg tager tilskuddet som pulver eller tabs som jeg kommer i vand og drikker kort før jeg tager afsted.

Efter jeg er begyndt at tage elektrolytter, så har jeg ikke haft hovedpine en eneste gang efter træning siden.

Du kan købe elektrolytter fx på apoteket, men jeg køber mine hos BodyLab og deres produkt er både billigt og effektivt.


Relaterede artikler