Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Kan jeg tabe mig ved at løbe?

Når man gerne vil tabe sig, er løb så godt? Eller er løb ikke godt til at tabe fedt?

Når du løber forbrænder du kalorier og derfor kan du tabe dig ved at løbe.

MEN, husk på, at det er det samlede kalorieregnskab der tæller - dvs hold øje med hvad du spiser.

ANNONCE

Hvis du gerne vil tabe dig og du primært ønsker vægttab ved løb kræver det, at du har styr på dit kalorieindtag eller at du kan løbe rigtig langt og ofte.

Du kan sagtens træne dig slank og er du aktiv vil du typisk over tid tabe dig, men det absolut mest afgørende for hvad du vejer er hvad du indtager - altså både spiser og drikker.

Du forbrænder din vægt i kalorier hvis du løber 1000 meter. Dvs at du forbrænder 80 kalorier, hvis du vejer 80 kg og løber 1 km.

Pas på de gode sager

Hvis du spiser en halv plade Marabou mælkechokolade, indtager du godt 500 kalorier og hvis det skal løbes væk vil du ca skulle løbe 6 km, hvis du vejer 80 kg.

Hvis du så samtidig drikker en halv liter Coca Cola til din chokolade, skal du løbe knap 10 km og så er du ikke begyndt at tabe dig endnu - du har kun forbrændt det du spiste.

Derfor er det vigtigt at huske på at du kan indtage flere søde tager, end du kan løbe væk.

Så næsten ligegyldig hvor meget du løber, så er du nødt til at tænke over hvad du indtager hvis du skal være slank - og endnu vigtigere hvis du skal være sund.

Det basale stofskifte

Kvinder forbrænder ca. 20 kalorier og mænd 25 kalorier pr. kilo kropsvægt. Dvs at hvis du som kvinde vejer 70 kg forbrænder du 70 x 20 = 1.400 kalorier. Dette kalder man det basale stofskifte og er hvad du forbrænder på en dag, hvis du kun er lidt aktiv.

Din resterende forbrænding kommer fra de aktiviteter du foretager dig.

Hvis du skal tabe dig 1 kilo, skal for forbrænde 7.000 kalorier mere end du indtager og i ovenstående tilfælde vil det betyde at hvis du: vil du som kvinde på 70 kg på 35 dage tabe et kilo.

ANNONCE

Den nemme beregning

Hvis du vejer 70 kg vil du have forbrændt 1 kg når du har løbet 100 km.

Hvis din vægt er stabil og du set over en periode ikke tager på i vægt eller taber dig, vil det som udgangspunkt betyde at alt hvad du løbetræner vil give vægttab, men det kræver fx at du ikke begynder at spise mere fordi du træner mere.

Hvor lang tid du er om at løbe de 100 km er jo op til dig, men hvis du løber 3km om dagen er det efter 33 dage og hvis du løber 5km om dagen vil det være efter 20.

For mange mennesker vil 5 km, 3 gange om ugen være overkommeligt og derfor vil du løbe de 100 km på 6,5 uger og derved have tabt et kg ved at løbe.

Formlen ser sådan ud: 7.000 (kalorier)/ Din vægt (I kg) = Antal km (hvad du skal løbe).

ANNONCE

Hvad virker for mig?

Jeg er selv ivrig løber og løber i perioder rigtig mange kilometer og det der virker for mig i forhold til vægttab er altså at tænke over hvad jeg spiser.

Jeg løber for at være sund og fordi jeg bliver gladere og så siger jeg til mig selv at jeg kan tillade mig lidt ekstra mad eller gode sager fordi jeg løber.

Jeg vil anbefale dig at læse om de erfaringer jeg har gjort mig med vægttab og hvad der virker for mig

Relaterede spørgsmål og svar