Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Keto

Et af mine store mål er at løbe 5 km på under 20 min og for at opnå dette mål, har jeg sat mig et delmål der hedder at tabe mig, så jeg kommer ned på 80 kg.

Jeg har før haft succes med at skrue kraftigt ned for kulhydrater og da jeg stødte på Keto, valgte jeg at give det et forsøg.

ANNONCE

En af de helt store fordele ved Keto er, at det nedsætter sulten og du derfor har lettere ved at opnå det kalorieunderskud der skal til for at tabe dig.

Det er vildt fedt at tabe sig uden at være sulten og så har vi fået vildt lækker mad.

Virkelig lækker mad.

Det har været skønt at komme væk fra de sædvanlige 5-10 retter som har været på menuen de sidste 10-15 år, fordi det er hvad mine børn kan spise.

Ungerne synes derimod at maden er blevet forringet, men vi har dage hvor vi laver 2 retter og dage hvor ungerne fx får ris og vi får blomkålsris.

ANNONCE

Jeg kan varmt anbefale Jane Faerbers bog “Keto” som du kan købe på Saxo.com

Vi har fundet en masse lækre opskrifter og en god ting ved dem er, at de typisk højest tager 30 min at lave.

Min kone har været på Keto i samme perioder og det har været fedt at gøre det sammen og så har hun nydt, at jeg synes det er blevet sjovt at lave mad igen og derfor oftere står får aftensmaden end før.

Keto og økonomi

Vi har skruet ned for mange ting og køber til gengæld mere økologisk og de lækreste versioner af råvarerne. På trods af at vi køber dyrere varer har vi faktisk sparet penge.

Vi køber heller ikke slik - heller ikke til ungerne. De får derimod 30 kr hver fredag, som de må bruge som de vil. Vi køber gerne noget med for dem, når vi handler, men der bliver ikke automatisk købt slik.

Keto og motion

Jeg løber normalt flere gange om ugen, men specielt på opstart af Keto er der ikke det samme overskud på energikontoen og kombineret med at vi opstarter Keto om vinteren, er løbetræningen skruet kraftigt ned.

Jeg sørger dog for at løbe minimum en 5 km om ugen og derudover går jeg mange ture og laver vægttræning - det synes jeg selv fungerer godt under Keto.

Efter den første måned begynder energien at komme igen og i øget grad, så jeg har masser energi til styrketræning, løbetræning og gåture.

ANNONCE

Resultaterne på Keto

Der kommer virkelig hurtigt resultater på Keto i form af vægttab, men det der er mest tydeligt er, at sulten bliver helt anderledes.

Egentlig bliver jeg kun sulten i den forstand at jeg kan mærke energimangel, men der går mange timer i mellem - fx er jeg slet ikke sulten fra kl. 19:00 efter aftensmaden og til næste dag mellem 13:00 og 14:00.

Samtidig forsvinder min lyst til gode sager efter ca. en uge!

Keto resultater 2020

Jeg tabte 9 kg i januar 2020 og inden udgangen af marts havde jeg tabt 13 kg.

Da maden var så lækker besluttede vi at fortsætte med Keto opskrifterne, men tillade lidt flere gode sager og anden kost, så det fx bliver nemmere at spise ude.

Målet for året var at finde en balance så vi kunne holde vægten og det gik rigtig fint indtil december, hvor der desværre røg ca 5 kg på.

Samlet set er 2020 resultatet at jeg er 5 kg lettere!

ANNONCE

Keto resultater 2021

Da vi ikke helt fandt ballancen i 2020 og derfor tog en del af kiloene på igen, er vi i 2021 igen på Keto - det var nu planen hele tiden, men det er bare blevet lidt mere nødvendigt.

I januar kom vi godt fra start og efter en måned tabte jeg godt 7 kg og jeg nyder igen at stå i køkkenet og lave de lækre retter OG så eksperimenterer vi med alkoholfri øl - nogen gange mens vi laver mad og andre gange til maden.

Alkoholfri øl er overraskende godt og jeg havde aldrig smagt en før - nu er jeg igen på jagt efter gode øl, men nu går det på at finde gode alkoholfrie øl.

Efter april er jeg kommet under 78 kg og har derfor tabt over 10 kg i år - og hvis vi regner fra 1. januar 2020, hvor jeg startede på Keto første gang, har jeg nu tabt 15 kg.


Relaterede artikler