Løbetræning - Sådan træner jeg
ANNONCE
Sådan løbetræner jeg
Inden jeg tager ud for at løbe, har jeg altid en plan for løbeturen. Planen kan fx være en hurtig 3 km eventuelt efterfulgt af roligt løb, en hurtig 5 km, en rolig 5 km eller en rolig og lang tur fx 10 km. Ofte, så følger jeg planen, men nogen gange så ændre jeg plan undervejs, primært hvis benene ikke føles friske eller der er noget der føles forkert i benene. Jeg bruger ofte pauser. Både når jeg træner tempo og når jeg vil øge distancen. Når jeg vil øge distancen, så gør jeg altid det, at jeg løber til næste km, går lidt og løber til næste km. Det gør, at kræfterne holder meget længere og det slider heller ikke på kroppen, på samme måde. Derfor er det også et perfekt løbeprogram hvis du har knæproblemer eller andre skavanker. Jeg kom i gang med at løbe og fik trænet mig op til at løbe langt, helt uden problemer med knæet eller andre skader. Du vil blive overrasket over, hvor langt du kan løbe med den metode, men sørg for at lytte til din krop, så du ikke øger distancen for hurtigt. Når jeg træner tempo, så deler jeg også turen op i kilometer, men her løber jeg så de første 400-600 meter hurtigt og går eller løber til næste km. Det fortsætter jeg typisk 3-5 km. Det hurtige tempo slider på mig, så det er ikke noget jeg gør ret tit.ANNONCE
Sådan er mine pausedage
Jeg har dage, hvor jeg slet ikke træner, men jeg har planlagt vægttræning 2 hverdage om ugen. Dette bliver dog ofte til 1 pga. træthed eller travlhed. Derudover, går min kone og jeg, hver aften, en ca. 3 km gåtur. Den gåtur har flere formål:- Det er kvalitetstid - uden smartphone og tv.
- Vi går efter aftensmaden - det eneste tidspunkt på dagen hvor min krop skriger på guf. Efter gåturen “skriger” den mindre.
- Det er en nem måde, at få planlagt motion, da vi meget ofte, som børnefamilie, er hjemme på det tidspunkt.
Relaterede artikler