Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Sådan gør du løbeturen sjovere

Hvis solen skinner, du har fri og er i god form, så er løb sjovt.

MEN, du vil rende ind i mange dage, hvor vejret ikke er godt og hvor det kan være svære at komme ud at løbe. Der er dog ting du kan gøre eller bruge, der gør løb sjovt.

Jeg elsker at løbe, men når man løber udenfor, året rundt, så er der dage hvor du har brug for lidt "ekstra".

Sjov løbetræning får benene til at løbe af sig selv og man glemmer nemt at det er hårdt eller lidt surt.

Hvad sjovt løb er, er individuelt, men jeg vil i det følgende beskrive hvad der har virket for mig.

ANNONCE

Løb når du har lyst

At gøre de ting man har lyst til er sjovest. Derfor er det også vigtigt, at du planlægger din løbetræning, så du oftest muligt løber på tidspunkter hvor du rent faktisk har lyst.

Det er vigtigt at forstå, at jeg ikke taler om, at du fx mest har lyst til at løbe i solskin eller når du har fri, men mere om det er en tidlig morgentur, til arbejde, i frokosten, hjem fra arbejde, efter arbejde eller om aftenen.

Kan du bedst lide at løbe når du har fri, måske fordi du har mest energi, så sørg for, at en af dine ugentlige løbeture, fx din lange løbetur, ligger i weekenden og så gå og glæd dig til den.

Løb hvor der er dejligt

Jeg elsker at løbe i naturen og meget gerne i skoven. Derfor planlægger jeg ofte at løbe i skoven eller rundt om søen.

Men, det vigtige er at finde steder du elsker at være.

Når jeg fx skal træne tempo, så synes jeg også det er fedt at tage til vores atletikbane. Det er en hurtig bane, men jeg tror egentlig mest det er atmosfæren jeg kan lide.

Playlister

God musik får dig til at glemme, at du løber og hvis der er tempo i musikken, så kommer du automatisk til at løbe lidt hurtigere.

Du kan fx lave playlister udfra det tempo du gerne vil løbe fx en hurtig Cooper test.

ANNONCE

Lydbøger og podcasts

På længere løbeture har jeg også haft glæde af, at lytte til lydbøger og podcasts. Jeg er typen, der godt kan lide at udnytte tiden og derfor lytter jeg ofte til fagbøger og podcasts med interessante emner.

På dage, hvor det ikke er lysten der får benene til at bevæge sig, er det guld værd, at fordybe sig i det man hører og fjerne fokus fra at man er træt.

Løbemakker

Jeg har tidligere løbet med løbemakker og ud over, at det giver nogle rigtig hyggelige løbeture, så glemmer man også lidt at man løber, når man er i gang med en god samtale. OG så er det sværer, at springe fra når der står en og venter.

Ring til en ven

På mine lange løbeturer har jeg, flere gange, lavet opkald til venner og familie. Det er en måde at udnytte tiden og ligesom med en løbemakker "glemmer" man, at man løber.

Hvis du er til den slags, så har jeg også flere gange foretaget arbejdskald, mens jeg løb og det giver en vis respekt.

ANNONCE

Løb med dine børn

Når jeg, en gang i mellem, er heldig at kunne lokke et af mine børn med ud at løbe, så er det også noget der fjerner fokus fra "hverdagens" løbetur.

Specielt med min yngste er mit fokus mere på, at han kommer igennem løbeturen og hygger sig, hvor de store efterhånden løber ca. i samme tempo som mig.

Det er så fedt, at løbe med sine børn. Man kan ikke lave andet end at snakke og for mig giver det noget særligt, at være på samme "hold" med mine børn.

Udfordringer på Endomondo

Udfordringer kan virkelig motivere. Jeg har haft stor glæde af udfordringer på Endomondo, imellem venner og familie.

Det kan fx være, hvem der løber den hurtigste 5 km, hurtigste Cooper test eller løber flest km i august.

Det er virkelig motiverende, fx at kunne overhale sin nevø og løbe en hurtigere Cooper test.


Relaterede artikler