Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hvordan taber man sig?

Hvordan taber jeg mig? Hvad skal der egentlig til at man kan tabe sig?

Du taber dig hvis du er i kalorieunderskud! Og det betyder, at hvis du forbrænder mere end du indtager, så taber du dig.

ANNONCE

Hvad du forbrænder på en dag bestemmes dels af din vægt og køn - og kaldes det basale stofskifte og dels af hvor aktiv du er.

For kvinder udregnes det basale stofskifte som ca. 20 kalorier pr. kilo kropsvægt og for mænd er det ca. 25 kalorier pr. kilo kropsvægt.

Dvs at hvis du som kvinde vejer 70 kg forbrænder du 70 x 20 = 1.400 kalorier uden at være aktiv og det er dit basale stofskifte.

På samme måde bestemmes hvor meget din aktivitet forbrænder også ud fra din vægt. Det gælder dog mest for aktivitet, på landjord, hvor du bevæger dig uden hjælpemidler. Fx løb eller gang.

Om du går eller løber så forbrænder du det samme, nemlig din vægt i kilo i kalorier.

En kvinde der vejer 70 kg forbrænder derfor 70 kalorier pr. kilometer tilbagelagt.

Jeg vil anbefale at du læser om hvilke motionsformer der er bedst til vægttab

ANNONCE

Så simpel er det - på papiret

Det kræver dog en del “administration” at have styr på hvor mange kalorier man indtager og så er der også gode og dårlige kalorier.

De dårlige kalorier er typisk dem vi godt ved - de gode sager og de gode kalorier er dem der mætter og giver os vitaminer og mineraler.

MEN, det skal åbenbart ikke være nemt!

En meget effektiv metode til at opnå vægttab er ved at begrænse hvor mange kulhydrater du indtager og det betyder at du skal begrænse indtaget af fx havregryn - af mange regnet for at være den sundeste morgenmad.

I det hele taget, så vender det op og ned på hvad der er blevet prædiket i årevis om at din kost skulle have en stor andel af kulhydrater som ris, kartofler, brød og pasta og mindre fedt og kød.

Jeg vil anbefale at du læser om forskellene på om du vil opnå et hurtigt vægttab eller en livsstilsændring der tager tid

ANNONCE

Sådan tabte jeg mig

Der er ingen tvivl om at jeg begyndte at tabe mig, da jeg fik styr på hvad jeg spiste.

Jeg kan klart anbefale at tage perioder hvor du skærer kraftigt ned på kulhydrater for eksempel indtil du har tabt 5 kg og så perioder hvor du lever mere normalt, med fokus på at holde vægten.

Med for eksempel tre kortere perioder på kulhydrat “kur” vil du på et år kunne opnå et vægttab på 10-15 kg og stadig føle at du kan leve livet.

Jeg vil helt klart anbefale dig at læse om hvordan jeg med Keto tabte mig - helt uden at være sulten.

Udover at tænke over hvad du spiser - for du ved generelt godt hvad du bør holde dig fra, så er mit bedste råd, at du begynder at gå en tur hver dag. I takt med at du vender dig til det, vil det til sidst være naturligt at gå fx 5 km om dagen.

Og så kan hele familien gøre det sammen.

Relaterede spørgsmål og svar