Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hvordan taber man fedt?

Hvis jeg gerne vil tabe mig, hvordan sikre jeg så at det er fedt jeg taber?

Hvis du er i kalorieunderskud så taber du fedt! Ved ethvert vægttab ryger der også muskelmasse og vand, men hvis du går ned i vægt, så taber du fedt.

ANNONCE

Der er selvfølgelig undtagelser fx 3 timer i sauna, men jeg forestiller mig heller ikke at du forventer et blivende vægttab af et saunabesøg.

I bund og grund vil det sige at du skal sørge for at have styr på hvor meget du indtager og hvor aktiv du er og så sørger kroppen for resten.

Jeg vil anbefale dig at du læser om mine erfaringer med Keto, som primært har fokus på at gøre kroppen til en fedtforbrændingsmotor

ANNONCE

Fokuser på den sunde livsstil

Hvis du gerne vil tabe dig, skal du ikke tænke så meget over om du taber fedt eller ej. Du skal fokusere på 3 ting:

Spis sundt - og hold lidt igen med kulhydraterne

Den absolut nemmeste måde at tabe sig på, er ved at få styr på hvad du spiser. Hvis du ikke spiser noget, taber du dig hurtigt. MEN, når du så begynder at spise igen, tager du typisk på igen.

Derfor handler det ikke om at spise meget mindre i en periode, men at spise lidt mindre hver dag.

Det at spise mindre er noget mange har svært ved og det er derfor, at jeg vil anbefale dig at læse om Keto som kort fortalt handler om at holde igen med kulhydraterne og derved få styr på sulten.

Jeg har tabt over 15 kg og har fået en helt anden forståelse af hvor lidt mad min krop har brug for - til trods for at jeg dagligt løber og styrketræner.

Få motion - 5-10 km daglig gåtur

At gå en tur giver mere energi og overskud og så giver det også plads til at spise lidt flere kalorier - og stadig tabe dig.

Du kan meget hurtigt træne dig op til at kunne gå 5 km hver dag - helt uden at du bliver træt og uden behov for pausedage, som du har med løb, så det kan blive til rigtig mange kilometer på måned.

Hvis du vejer fx vejer 70 kg, skal du gå 100 kg for at tabe 1 kg og du kan se her hvor meget man skal gå for at tabe 1 kg

Styrketræning - øg muskelmassen

Du behøver sådan set ikke at styrketræne for at tabe dig, men hvis du øger din muskelmasse er det nemmere at holde vægten.

Du vil typisk tabe muskelmasse når du taber mange kg, men hvis du styrketræner kan du bevare store dele - du kan godt komme til at ligne en fugleunge, hvis du smider mange kg og samtidig mister muskler.

Der er ingen tvivl om at styrketræning også forbedre hvordan du ser ud i spejlet - og du skal virkelig ikke undervurdere hvad det kan gøre ved din motivation til at fortsætte, hvis du først begynder at kunne lide hvad du ser.

Relaterede spørgsmål og svar