Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Camino planlægning

Camino planlægning - sådan gjorde vi!

At planlægge en ca 250 km vandretur inkl. overnatninger, uden at kende til området, er bestemt en anderledes opgave.

Du kan finde rigtig mange brugbare informationer på Google og YouTube og der findes også et hav af bøger.

Vores primære udfordring var, at mange der går Caminoen typisk går 20-25 km pr. dag og sover på et ledigt herberg, hvor de kommer frem.

Vi gik efter en mere familievenlig Caminorute med kortere dage og mere komfortabel overnatning.

Hvis du er interesseret i at vandre med dine børn, kan du læse mere om hvad vi gjorde for at gøre vores Camino til en familievenlig vandretur.

Sådan kommer du i gang.

Jeg kan varmt anbefale at starte med at beslutte hvilken dag I vil afsted.

Vi valgte at tage afsted den dag vi går på ferie, men er i mere fleksible kan I jo lade dagen med den billigste flybillet “vinde”.

Det næste I skal beslutte er hvor I vil starte og dette er jo meget individuelt.

Der er kun to regler I skal være opmærksomme på i forhold til planlægning af Camino og det er: Det vil sige, at I skal finde ud af hvor langt I vil gå og så se hvilke byer der er i nærheden. En by med lufthavn og direkte fly fra Danmark, er jo en fordel.

Du skal primært forholde dig til om du vil starte i Portugal, Frankrig eller Spanien og så giver Caminoruten næsten sig selv.

Fly til ...

Den nemmeste måde at finde billige flybilletter er ved at Google “Fly til” fx “Fly til Porto”. Der skal lige kigges lidt forskelligt igennem, men det er ret enkelt at finde de billigste.

Samlet pris for 5 flybilletter til Porto i Juli godt 5.000 kr.

Overnatninger

Dine overnatninger skal passe til ruten OG omvendt, så jeg vil anbefale dig at finde den rute du ønsker at gå, men vælge byer ud fra hvad du kan finde af passende overnatninger.

Vores plan blev ændret flere gange da vi skulle finde overnatninger. Når en by havde alt optaget, var for dyr eller ikke kunne tilbyde noget passende, blev destinationsbyen flyttet frem eller tilbage.

Når ruten blev ændret, blev nogle dage kortere og nogen blev længere og hvis de blev for korte eller for lange var vi nødt til at ændre planen for flere dage.

Det var supernemt at bruge Hotels.com og Booking.com.

Hotels.com har rabatordning, hvor hver 10. overnatning er gratis og så har de super service.

Vi havde booket en lejlighed i Porto - 2 overnatninger til samlet godt 500 kr og efter nogle uger skrev de at udlejer ikke længere ønskede at udleje.

De tilbød at finde et andet sted for mig og på trods af, at det de tilbød var både bedre og dyrere, så skulle jeg ikke betale ekstra.

Jeg prøvede begge sites i hver destinationsby og valgte den bedste overnatning, men min erfaring er at Booking.com var klart bedst i området fra Porto til Santiago de Compostela.

Vi bookede 18 overnatning for 5 personer. Både hoteller, lejligheder og feriehuse og nogle med morgenmad og nogle med aftensmad med i prisen.

Samlet pris godt 16.000 kr.

Udstyr

Det udstyr du skal bruge på Caminoen, kommer helt an på hvilken rute og overnatningsform du planlægger. Du skal vælge udstyr ud fra: Du kan læse om det udstyr vi har med på vores Camino.

ANNONCE

Relaterede artikler