Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hvornår på dagen skal man løbe?

Er der et tidspunkt på dagen, hvor det er bedst at løbe? Eller gør det ingen forskel hvornår man løber?

Der er ikke noget tidspunkt, der er bedst at løbe på. Det tidspunkt, der passer dig bedst, i forhold til lyst og overskud, er der hvor du skal løbe.

ANNONCE

Løb når du har lyst

Det du skal fokusere på er at løbe når du synes det er sjovt. Er det sjovt, så får du mere ud af træningen og du vil have nemmere ved at bevare motivationen.

Fordele og ulemper ved at løbe om morgenen

Hvis du løber om morgenen vil du få et energiboost, der vil give dig noget ekstra energi til resten af dagen.

Jeg elsker min løbetur om morgenen og det er medvirkende til, at jeg vågner op glad og klar til dagen.

I øjeblikket, hvor jeg ikke løber til og fra arbejde, står jeg ofte tidligere op og løber inden jeg tager på arbejde.

Det kan være en fordel, at løbe på tom mave, da det ellers kan give gener - specielt kort efter måltider og derfor er det oplagt at løbe om morgenen.

Løber du på tom mave, "tvinger" du kroppen til at bruge dine fedtdepoter som brændstof, hvilket kan være godt at vende sig til, da det netop er det du vil have din krop til på længere løbeture.

Det betyder dog også, at du vil kunne træne mindre intensivt, men det passer fint med, at du fra morgenstunden heller ikke er klar til højintensiv træning.

Fordele og ulemper ved at løbe midt på dagen

Hvis du har et job med knald på, så kan det være guld værd med en løbetur midt på dagen fx i stedet for frokostpausen.

Det kræver selvfølgelig, at du kan bade på arbejde, men du vil være meget mere oplagt til resten af arbejdsdagen.

Midt på dagen, er du stadig frisk og du er klar til højintensiv træning, så du kan fx løbe en hurtig 3 km eller 5 km, uden det tager for meget af arbejdstiden.

Løb midt på dagen, er normalt kun noget jeg gør på hjemmearbejdsdage, men det er skønt at løbe midt på dagen, hvor jeg er frisk og fuld af energi.

ANNONCE

Fordele og ulemper ved at løbe om aftenen

Hvis du har et stressende job og det hele køre rundt i hovedet når du kommer hjem, så kan det være en stor fordel at løbe efter arbejde, for at få klaret hovedet.

Jeg elsker at løbe hjem fra arbejde. Det er en perfekt måde at udnytte tiden på, som ellers bliver brugt til transport og jeg kommer frisk hjem og helt klar i hovedet.

Men hvis du kommer træt hjem fra arbejde, fysisk eller psykisk, så kan det være svært, at finde motivation til at løbe.

Jeg kan godt komme træt hjem fra arbejde, men få ny energi senere på aftenen. Derfor kan det også være et godt tidspunkt at løbe på.

Du skal bare være opmærksom på, at hvis du løber for sent på aftenen, kan du have svært ved at falde i søvn, fordi din "motor" stadig er i gang.

Relaterede spørgsmål og svar