Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hvordan bygger man et shelter?

Hvordan bygger jeg et shelter og hvordan kommer man i gang med et shelter byg selv projekt?

Det vigtigste du skal fokusere på, er at skabe ly - altså shelter og det gør du fx ved at vende åbningen mod øst for at skærme for vestenvind og så et godt stort udhæng.

ANNONCE

Shelter byg selv

Når du skal bygge shelter skal du primært gøre op med dig selv om det er byg selv og om det skal være et saml selv shelter eller det skal bygges fra bunden.

At få nogen til at bygge det for dig kan være rigtig dyrt og det behøver ikke betyde at du får et bedre shelter.

På samme måde kan et saml selv shelter godt virke nemmere, end at bygge det fra bunden, men det er igen også meget dyrere og det er ikke hurtigere at bygge et samlesæt - i hvert fald ikke når materialerne er på grunden.

Shelter eller luksushytte med 3 vægge

Du skal også gøre om med dig selv, hvad dit ambitionsniveau er og hvorfor.

Det du har brug for fra et shelter er læ fra vinden, regnen og kulden nedefra. Resten er flødeskum.

Til gengæld er det fede ved at bygge dit eget shelter, at du kan få det som du vil - og her er det selvfølgelig bare med at give den gas, hvis du gerne vil det.

Bare husk at hvis det er til dine børn, så kan du sandsynligvis skrue meget ned for ambitionerne og de vil stadig elske deres nye shelter.

ANNONCE

Sådan bygger du et shelter

Når du skal i gang med at bygge dit shelter, skal du først have styr på placeringen.

Hvis du har en størrelse grund, så du har valgmuligheder, så tænk i at vind og regn ofte kommer fra vest - med vestenvinden.

Hvis det er små børn der skal benytte shelteret, kan det være en god ide at de kan kigge op til huset, men større børn vil typisk foretrække lidt privatliv.

Når placeringen er på plads, skal du have lavet 4 huller til dine hjørnestolper og de vil så definere dybden, bredden og højden på dit shelter og her skal du huske:

ANNONCE

Når de 4 stolper er i jorden, skal du markere din bund - den bliver udgangspunktet for højden på shelteret.

Nu mangler du bare at få styr på taghældningen og det gør du ved at bruge et bræt der er længere end dybden også så to lyntvinger, skruetvinger eller bare en skrue i hver ende og så flytter du forenden og bagenden op og ned indtil du har den hælning du vil have.

Nu skal du så bare lave toppen og bunden - som du kan se på billedet i toppen af siden. Bunden er en stolpe mellem hver lodret stolpe og toppen er en tværstolpe mellem de to lodrette stolper ved åbningen og ved bagvæggen.

Resten af bunden er strøer, dvs det der skal bære gulvbrædderne og resten af toppen er spær, altså det der skal bære taget.

Herefter skal der faktisk bare laves bund, ydrebeklædning og tag - og så er du klar.

Hvis du er interesseret i at bygge dit eget shelter, vil jeg anbefale dig at læse om vores shelter byg selv projekt

Relaterede artikler