Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hvor lang er Caminoen?

Hvordan finder jeg ud af hvor lang Caminoen er og er der noget jeg skal være opmærksom på?

Hvor lang Caminoen er, kommer an på hvor du starter, men en officiel Camino skal påbegyndes minimum 100km fra Santiago de Compostela.

ANNONCE

Hvor starter Caminoen

For at udregne hvor lang Caminoen er, skal vi vide hvor vi starter og slutter.

Når vi taler om "Caminoen" mener de fleste mennesker den rute der slutter i Santiago de Compostela - hvilket var målet for den gamle pilgrimsvandring.

Københavnere startede i København og Berlinere startede i Berlin, eller hvad byenerne end hed den gang og derfor findes der ikke én caminorute. Kun et slutmål.

I et forsøg på at gøre Caminoen til "en ting", kan man i dag købe et caminopas "La Credential" hvor man så kan få et stempel i passet forskellige steder på ruten.

Hvis du har de nødvendige stempler i caminopasset OG er startet minimum 100km fra Santiago de Compostela, kan du få et officelt diplom "Compostela" som bevis for at du har gået Caminoen.

Derfor siger man normalt at Caminoen minimum er 100km lang, men Caminoen handler om at gå. Hvis du synes caminopasset, stemplerne og diplomet er sjovt, så gør du det og hvis du er ligeglad så går du Caminoen på den måde.

ANNONCE

Hvis du er interesseret i at gå caminoen, vil jeg anbefale dig at læse om vores planlægning.

Relaterede artikler