Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Livsstilsændringer

Jeg har det meste af mit liv fokuseret på at optimere mit liv. Jeg har mine udfordringer, svagheder og dårlige sider, men også styrker, evner og gode sider.

Jeg har altid styret imod et liv der fungerede i forhold til mine svagheder - jeg fungerer for eksempel dårligt med larm og mange mennesker og styret mod et liv hvor jeg udnytter mine styrker.

Flere gange i mit liv har jeg foretaget ændringer af mit liv og min livsstil og flere gange truffet - velovervejede, men store og svære beslutninger, med det formål at forbedre min fremtid og mit liv.

ANNONCE

Min første livsstilsændring

Min første livsstilsændring som jeg kan huske og som formentlig er den vigtigste, var inspireret af min morfar som altid var glad og tilfreds.

Han havde ikke ret meget. Et faldefærdigt kolonihavehus, en lille lejlighed ud til en voldsomt trafikeret vej i København, men så havde han også min mormor og resten af sin familie.

Min morfar elskede sit liv og jeg besluttede mig for at jeg ville forsøge at leve mit liv som ham.

Jeg følte faktisk at ændringen skete med det samme. Med til historien høre at jeg er født positiv (og lidt naiv) og har haft en fantastisk opvækst med kærlige forældre og en fantastisk søster, så jeg skulle ikke ændre mig fra at være en gnaven pessimist.

Alligevel er der for de fleste lang vej til at være lykkelig fordi det ikke regner eller have en skøn dag fordi man er på tur med sin familie til containerpladsen.

Ofte er det jo sådan, at adfærdsændringer kan ske ligeså snart man tager beslutningen - og mener det.

For eksempel beslutningen om at være hæderlig og ordentlig eller at leve sundt. Det tager jo ikke tid før det sker.

At være en ordentlig mand og far

Meget tidligt besluttede jeg mig for at jeg ville arbejde på at have en indkomst der ville sikre min familie et godt liv. Altså min fremtidige familie, for det var ca. 10 år før jeg fik børn.

Da min kone og jeg så fik børn havde jeg en god opsparing, en billig og attraktiv lejlighed og så var jeg selvstændig med en god indtjening.

Det betød at jeg i mine 3 børns opvækst arbejdede hjemmefra og kun skulle ud til kunder tirsdag og torsdag.

Det betød også at jeg har deltaget i hele mine børns opvækst og delt opgaverne med min kone, men i høj grad også alle glæderne.

Min kone gik hjemme i børnenes første 10 år og det kunne godt ses på vores økonomi (og vores pensionsordning), men jeg ville ALDRIG ændre det og jeg vil anbefale alle at gøre det - hvis det på nogen måde er muligt.

Min gamle lejlighed gav os derudover, muligheden for at bytte den til et skønt rækkehus ved Bagsværd Sø hvor mine børn voksede op og vi boede i 8 år.

Mine børns mistrivsel

Livet var skønt i Bagsværd og vi havde nogle skønne år. Omkring den tid hvor drengene startede i skole gik jeg fra at være selvstændig til at få et job, men det fungerede fint da vi nu ikke længere kunne holde fri når vi ville på grund af skolen.

De sidste 2-3 år i Bagsværd blev gradvist dårligere fordi mine ældste drenges skolegang ikke fungerede og hverken skole eller kommune var villig til at hjælpe.

Det blev grunden til den sværeste beslutning som min kone og jeg har taget - nemlig at forlade vores dejlige hus og alle vores venner og flytte væk og ud på landet.

På den måde landede vi i Slangerup og det blev både den sværeste, men i høj grad også den bedste beslutning vi har taget.

Vores tre børn skulle selvfølgelig lige vende sig til nye omgivelser og finde nye venner, men de voksede virkelig og blev meget gladere.

Jeg fik længere til arbejde, men aftalte med jobbet at jeg arbejdede hjemmefra om morgenen og kørte 8:30. Derved kunne jeg køre udenfor myldretiden og komme på arbejde på 30 minutter.

At have børn der ikke er glade og ikke bliver behandlet ordentlig er det værste jeg har prøvet og er lykkelig for at vi flyttede.

Mit arbejde flyttede

Efter godt et år i det nye hus i Slangerup flyttede mit job fra Københavns Nordvestkvarter til Langelinie og det betød at jeg i stedet for 30 minutters transport fik 1,5 til 2 timer hver vej.

Det betød at jeg brugte rigtig meget tid væk fra hjemmet, blev tyk og mistede mit gode humør.

Efter 6 måneder opgav jeg at få det til at fungere og begyndte at finde et nyt job.

Jeg fandt et nyt job tæt på mit hjem, men hvor jeg måtte gå voldsomt ned i løn, men til gengæld kunne cykle på arbejde og fik masser af fritid.

Du kan læse om hvordan jeg ændrede min hverdag til et liv med overskud og motion

Personligt var det nok den bedste beslutning jeg har taget for mig selv, for jeg er overbevist om at jeg ikke ville være blevet gammel med det gamle job.

Den gode pension

Jeg har altid været økonomisk interesseret, selvom jeg er meget uinteresseret i penge.

Jeg har altid haft styr på mit budget og min privatøkonomi og da vores køb af huset i Slangerup betød at jeg var nødt til at arbejde og have nogenlunde samme indtjening indtil jeg var 73 gik jeg i gang med at undersøge hvad der kunne gøres.

Løsningen min kone og jeg landede på, var at omlægge vores 30 årige 3% lån til et 20 årigt 0,5% lån, hvilket sparede os 1,2 millioner i renter og så er lånet betalt ud når jeg er 63 i stedet.

Det betød dog også at jeg ikke kunne blive i mit lokale job, men tog et nyt job i København med en højere løn, så banken godtkendte vores nye lån.

Jeg vidste godt at det ikke var et job jeg kunne tænke mig, men prioriterede økonomien højere og havde samtidig kig på andre jobmuligheder.

Efter 8 måneder med lange arbejdsdage og dalende humør fandt jeg så et nyt job, der igen betød 30 minutters transporttid, bedre løn, mere fritid og så et meget sjovere job.

Den tidlige pension

Med udsigt til et hus der er betalt ud, et sommerhus der er betalt ud og en fornuftig pensionsordning har vi nu lagt en plan for at kunne gå på pension om 10 år, i en alder af 55 år.

Om det bliver som 53 årig eller som 57 årig er ikke afgørende, men vi går efter at give os selv den bedst mulige økonomiske fremtid - uden at vi skal give afkald på det gode liv de næste 10 år.

Det kræver at vi kan få en god pris for vores hus, at vores sommerhus er i en stand vi kan bo i hele året, at vi øger vores månedlige pensionsbidrag og at vi løbende investerer i aktier.

Fremadrettet vil du her på Kabooz.dk kunne læse om hvordan det går med at gøre vores hus salgsklart, renovere vores sommerhus og hvordan vores investeringer går.


Relaterede artikler