Ved brug af kabooz.dk accepterer du vores privatlivspolitik

Hjemmetræning

Nedlukningen af Danmark, på grund af COVID-19, har fået mange til at kigge på alternativer til fitnesscentre.

Der er rigtig mange muligheder for god træning udenfor fitnesscentrene for eksempel at gå, løbe eller cykle en tur eller de gode gamle armbøjninger og mavebøjninger, men hvis du har lidt plads derhjemme, kan du også få den bedste styrketræning, et fitnesscenter kan tilbyde og samtidig spare mange penge.

ANNONCE

Din styrketræning bør altid være fokuseret om de tre basisøvelser: og derfor vil jeg altid anbefale, at du går efter træningsudstyr der gør disse tre øvelser muligt - det vil samtidig muliggøre mange andre øvelser.

Dødløft

Dødløft er den øvelse hvor du har brug for den mindste mængde udstyr, nemlig kun en vægtstang og vægtskiver. Til gengæld er det typisk den øvelse der kræver de tungeste vægtskiver.

Squat

I squat og bænkpres vil du typisk have brug for et stativ der kan holde til stor vægt og der findes stativer til både squat og bænkpres og også kombistativer der kan bruges til begge øvelser.

Bænkpres

Til bænkpres skal du derudover bruge en træningsbænk, men den kan bygges af træ eller du kan benytte to ølkasser.

Hvis du køber en træningsbænk vil jeg anbefale at købe en bænk hvor ryggen kan sættes i fx 45 grader. Det vil muliggøre endnu flere variationer i fremtiden fx skrå bænkpres.

Vægtstænger

Både din vægtstang og håndvægtsstænger skal kunne fungere med løse vægtskiver - dvs at de kan tages af og på og at du derved at ændre vægten.

Vær opmærksom på, at både vægtstanger og vægtskiver kommer med forskellige hulmål, normal 25mm, 30mm eller 50mm.

Jeg har 25mm, fordi jeg ikke kendte forskellen, men i dag ville jeg købe 50mm, da det er mere fremtidssikret ift styrke og der er flere valgmuligheder.

Det sidste jeg vil anbefale dig at få, til at begynde med, er håndvægtsstænger. Du kan sagtens lave de tre basisøvelser uden, men håndvægte øger mængden af træningsøvelser meget.

Jeg vil anbefale dig at du læser om mit basisprogram, der sikre restitution og progression

Udstyr til styrketræning

Der er utrolig mange muligheder for at købe sig fattig i udstyr og der er da også nogle få eksempler på ekstraudstyr som jeg selv har været glad for, men nedenstående udstyr er alt hvad du har brug for til at komme i gang med styrketræning. Du kan finde et stort udvalg af udstyr til styrketræning hjemme hos Fitnessbutikken.dk

Byg selv udstyr

Hvis du vil gerne vil have ekstraudstyr og samtidig spare penge, er det også oplagt at lave udstyr selv.

Jeg har lavet forskellige ting, men de to jeg har fået mest ud af - og jeg beklager de underlige navne, er et slant board og en nordic curl bænk.

Slant boardet bruges sammen med frie vægte, altså de stænger og vægtskiver jeg allerede har og nordic curl bænken er en træningsøvelse i sig selv.


Relaterede artikler